БългарскиEnglish * Контакти * Карта на сайта * RSS

Председател на НССЕИВ

03.09.2014

С Решение № 621 на Министерския съвет от 3 септември 2014 г. заместник министър-председателят по социална политика и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков бе определен за председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет.

 

YHristoskov.jpg
*голям размер

Проф. Йордан Христосков работи в секция „Макроикономика” на Института за икономически изследвания към Българската академия на науките. Професор е в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където преподава социална политика и социално осигуряване. Автор е на два монографични труда, два учебника, сборник с публицистични статии и има голям брой участия в колективни монографии. Автор е на близо сто научни студии, статии и доклади по въпроси на социална политика, пенсионното и здравното осигуряване, пазара на труда, инфраструктурата и регионалното развитие, публикувани в България и в чужбина.

 

Проф. Христосков има богат практически опит като заместник-министър и министър на труда и социалните грижи (1991-1994 г.), министър в служебното правителство на Ренета Инджова, съветник на Президента на Република България по социалните въпроси (1995-1997 г.) и Управител на Националния осигурителен институт (2000-2009 г.).

 

Известен е с приноса си като член на Бюрото на Международната асоциация по социално осигуряване, като консултант и експерт по голям брой проекти на Европейската комисия, Световната банка, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Програмата на ООН за развитие.

 

Начало | Контакти | Карта на сайта | Условия за ползване | Вход в системата
Национален съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси
© 2006, Всички права запазени